23 oktoober 2008

kuu aega on täis saanud

Oleme Austraalias olnud juba kuu aega. Ei saagi nagu aru. Või siis natuke saab ka, sest mingite asjade järele on igatsus tekkinud, tegelikult mitte igatsus, vaid heldiv tunne: sügis ja sellega kaasnev pidev sopp, Nils ja tema iseloomu näitamised (loe: hammastega tagumikku hüppamine), eestikeelsed poed ja arusaadav hinnalipik, kassikohuke, kamin ja selles praksuv tuli, tuttavad inimesed jne. Kui niimoodi mõtlema hakata, siis on koduseid asju ikka palju ja siin neist mitte midagi. Vastukaal ka muidugi olemas, sest siin ju miljon kraadi sooja, kängurud (mida ei saa mainimata jätta), mitte ühtegi kohta/kodu, kus end paikseks seada, mitte ühtegi tuttavat maanteed, väga huvitava maitsega sai, maailma kõige jaburam töö jne. Nii veider. Olemegi Austraalias.
Täna põen näiteks pisukest ülekuumenemist, mida vaigistan aloe vera geeli ja jääkottidega.
Ahjaa, üks üleskutse veel, missugune see lõunarist välja näeb? vahel on õhtuti siin väga ilus tähistaevas, mida väsinud kehaga naudelda saab, aga mitte midagi sellest aru ei saa, seepärast tahakski vähemalt lõunaristi osata vaadata.
Kätrin

9 kommentaari:

Heimar ütles ...

Otsige taevast Austraalia lipp üles ja näetegi Lõunaristi: http://en.wikipedia.org/wiki/Crux ja http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Australia

Anonüümne ütles ...

Vaatan teid siit ülevalt Google satelliidipildilt ja näen vist ka teie elupaika. Et kindlam oleks: kas see väike jõgi jääb pahemat või paremat kätt, kui te oma elukohast Stockyardi teele keerate?
Lõunaristi leiate Linnutee kammimisel. Ühes kohas peaks olema suhteliselt lähestikku ristikujuliselt neli eriti heledat tähte.
Igatseme teid ka.
Isalikult Tartust

Anonüümne ütles ...

Nagu ikka alustan ilmateatest.
Sooja 8 kraadi,puudel lehti enam ei ole,viimastel paevadel vaga tuuline.Septembri alguses olid moned ookulmad,praegu soe.
ulle toi pollult suletais astreid ja saialilli.Nuuskisin haid lohnu ja suutsin vaasi umber ajada.Pahandada ei saadud!Mau.

don Digimon ütles ...

Retsept, sõbrad!
Ma pean teile pöialt!
Elu siingi on raske, täis tagasilööke, ent taikonaudid ei lange.
Hoidke teie seal lippu kõrgel,mina teen seda siinpool hemisfääri.

PS - kui te millalgi kuskile ülikoole sisaldavatesse linnadesse kavatsete trippda, kus on ka farma-õpe, siis andke mulle märku ma tahaks nati laivina hangitud luureinffi säälmaistest õpitingimustest, õpingute rahastamise võimalustest jne. Vahetult kohalt kysimine on miskit muud kui netis surf ja meiliga spämmimine.

Veelkord - olge tublid ja soovin Teile parimat!

Anonüümne ütles ...

Tere tere kauge maa rahvas.

Et siis ka värsket spordiinfot.
( Erik Lillo häälega) "Korvpalliklubi Tartu Rock alistas täna õhtul kodusaalis Riia Baronsi. Kogu mängu juhtinud Rocki resultatiivseim oli 26 silmaga Tanoka Beard. 13 punkti vääriliselt suutis nahkkera läbi korvirõnga upitada Janar Talts. Kahjuks peab tõdema, et Eha Rünne ei ole viimasel ajal uusi rekordeid suutnud korda saata". Niipalju siis seekord spordist

Olge vaffad


HdH

Anonüümne ütles ...

Isalikult tartust teatab, et Eesti Vabariigi välisministeeriumist tuli alljärgnev pressiteade.
Alates 27. oktoobrist võivad Eesti kodanikud sõita Austraaliasse äriasjus või turistidena viisata.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Austraalia Eesti kodanikele kindlasti huvipakkuv reisisiht ning viisavabadus hõlbustab sinna reisimist. „Viisanõude asendamine elektroonilise registreerimisega Austraaliasse sisenemise eel lihtsustab reisimist märgatavalt ja tuleb kindlasti kasuks ka kahe riigi vahelistele majanduskontaktidele,” ütles välisminister Paet.

Viisavabalt on 12-kuulise perioodi jooksul võimalik Austraaliasse siseneda mitmekordselt, igakordse riigis viibimise pikkus võib olla kuni kolm kuud.

Euroopa Liidu kodanikud peavad viisavabalt Austraaliasse sõitmiseks registreerima end elektroonilises reisisüsteemis eVisitors Service.

Registreerida soovitatakse vähemalt kaks nädalat enne reisi, registreerimine on tasuta.

Registreerida saab Austraalia immigratsiooni- ja kodakondsusameti kodulehe kaudu: http://www.immi.gov.au/e_visa/visitors.htm

Anonüümne ütles ...

Isalikult tartust alljärgnevalt veel viisavabadusest, nii nagu seda annab teada äsja laekunud pressiteade.
Noortele töötamisvõimalusi Austraalias pakkuv MIR Travel tuletab Austraaliasse tööle minejatele meelde, et sellel nädalal kehtima hakanud viisavabadus ei puuduta neid noori, kes tahavad Austraalias ka töötada.



„Austraaliasse on võimalik viisavabalt minna vaid nende inimestel, kes lähevad riiki turismi eesmärgil või äriasjus. Välisministeeriumi sõnul on viisavabalt võimalik siseneda Austraaliasse mitmekordselt 12-kuulise perioodi jooksul, aga maksimaalselt võib igakordse riigis viibimise pikkus olla kuni kolm kuud,” märkis MIR Traveli tegevjuht Eero Loonurm.


”18-30 aastastel noortel, kes soovivad Austraalias töötada tuleb vormistada ikka töötamisõigusega turismiviisa (ingl. k. Working Holiday Visa). Viisa omamine tagab muretu Austraalias reisimise ja töötamise terve aasta jooksul,” täiendas Loonurm.


MIR Travel pakub praegu noortele „tööta ja reisi” kontseptsiooni alusel töötamisvõimalusi Austraalias ja Islandil.

OÜ MIR Travel omanik on Eesti Üliõpilaskondade Liit.

Anonüümne ütles ...

Eesti majanduslangus ei pidavat ka nii jube olema kui kassikarvad elamis.Minu kraasimine eriti ei aita.Kati ja Martini muretsetud kraas on vist moeltud hiirtele.2cm korda2cm
Mul on praegu triibutatud soeng ja valged kapakuuned,nimelt lebotasin vannis,kuhu oli pandud vanni puhastavat vahentit.Lohn oli kull vastik,aga Kati pandud nina-,silma-,korva-,saba-,kuklatilgad,maarded
haisesid samuti,nii ei osanudki paha aimata.
Onneks Ulle minu rohtudest,maaretest ei jaga ja rohukarp seisab puutumatult.
Missugusd kassid Austraalias on?MAU

Anonüümne ütles ...

kle ma vaatan, et teil sela ikka läheb hästi ja olete ise vähamalt rahul :)

siin eestis on ainult sopp ja vihm muud ei midagi head :(

aga kuramuse äge on see, et sa seal oled ja sinu ja su naika juttu on lugeda nii äge.

Jaak N

Väga kivalt kirjutate oma seiklustest seal teisel mandril.