26 september 2008

asjalik ja šovinistlik.

Täna sai jälle asjalik oldud. Saime kätte oma pangakaardid, mis on ikka väga imelik süsteem. Austraaliasse jõudes ehk siis nädal aega tagasi avaldasime pangas soovi omada pangakontot, nüüd siis saadeti meile koju kaardid, millega pidime uuesti panka minema ja need seal aktiveerima. Kilplased. Igajuhul on sellega nüüd korras. Mina sain ka oma TFN-numbri kätte, see on maksunumber, mida edaspidi tööandjad nõuavad. Jällegi tervitused süsteemile, sest vaatamata sellele, et me Martiniga samal ajal taotlused sisse andsime, sain mina oma numbri täna juba kätte, tema aga mitte. Asjalikkusest veel: üritasime kohalikus ARKis oma autot ka enda nimele saada, aga oh seda süsteemi, nad nõudsid kirjalikku kinnitust, et me ikka kindlasti siin hostelis elame ja kinnitust ka sellele, et meil pangakaardis olemas on, mille jaoks on autoregistril vaja teada kas ma oman pangakontot ja kus ma elan? Igal juhul meil loomulikult polnud elamiskinnitust ja seega jäi see asjalik osa meie päevakavast ära. Homme jälle.

Edasine plaan elule on meil nüüd olemas. Hakkame homme pärastlõunal Brisbane`i poole kihutama. Kuna vahemaa kahe linna vahel on ligi 2000km, siis plaanime retkeks esialgu kaks päeva. Kui oleme sinna jõudnud, siis seal on suurem võimalus tööle saada, sest siis oleme piirkonnas. Interneti võimaluse kohta ei tea – võib juhtuda, et nüüd pikemat aega me teiega, kallid kodused, suhelda ei saa. Kunagi ikka.

Kätrin

Igatahes – „Currahee!“- esimene „Volvo“ pataljon on liikvel. Ja kuhu tee viib... kurat seda teab. Kui teab. Igatahes. Ma olen mitu päeva mõelnud, et olen meie blogi meessoost lugejatele võlgu väikese šovinismi nurgakese. Katsun mõne sõnaga ka sellel teemal siis arutleda. (Kuigi armas tsensor võib mõned viited kõrvale heita J) Olgu öeldud, et õllel siinmail pole vigagi (nagu karta oli), on teine küll veidike pehmeke. Midagi Saku Ice lähedast ehk. Loomulikult on võimalik erinevatest pubidest saada misiganes kesvamärjukest, mida hing ihaldab, aga sul peab olema ka vastav rahakott. Veini, tõsi küll, on mõttekam juua. Kuigi ükspäev tegin „pattu“ ja maitsesin maailmakuulsat Guinessi (iiri) õlut. Vahelduseks veinilürrile oli karastav elamus. Elagu õllesepad! Iirlased üldse on omamoodi tegelased. Ükskõik kuhu riiki nad satuvad, lähevad otsemaid iiri pubisse. Noh, vähemalt võivad nad kindlad olla, mida saavad..

Autodest niipalju, et Austraalias on kliima, mis ei tekita eriti roostet, st et siin on tohutu palju igasugu vanu mertseedeseid ja beemveesid, mis sõidavad regulaarkasutuses. Ma Süsile juba lubasin pilte saata. Lisaks pean mainima, et meie hosteli vahetus läheduses on kolm autoesindust : Rolce Royce, Porsche ja Bently. khmmm Autofirmadest on kohalik Holden muidugi rahvuslik uhkus, aga ühest asjast ei saa ma küll kuidagi aru : vaatad eemalt, et nagu Opel Astra, jõuad lähemale – Holden Astra. Ja nii ka teised mudelid. Hämming. Auto ise täielik copypaste.

Poissmeestele võiks anda vihje, et silmailust puudus siin pole, näiteks Bondi Beachil paistis olevat kombeks surfitibidel „kopsukaid“ mitte kanda. Viisaka mehena ma muidugi ei vaadanud...

Momendil šovinismi nurk ka lõpetab. Kuulmiseni, õllesepad !

Hansa

11 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas korralikult rõhu all varurehv on koos veljega pagasiruumis? Ja tungraud ja rattatõkised ja veljepoltide keeramise võti?

Anonüümne ütles ...

Hansa peaks ikka rohekm kirjutama :)

Anonüümne ütles ...

Nii hea on teada, mida te teete. Blogi on ikka väärt värk. Raimu siin hakkas ka blogipidamisest unistama, aga mis ajast ta seda teeks...

Anonüümne ütles ...

Volvole nael kummi!Ajaleht kirjutab,etkesk Austraaliat Alice Springsis asuvat Tartu Toravere paikesekiirguse mootmise sosarjaama tabas tugev liivatorm,seejarel paduvihm,tuule kiirus 30/s.Vool kadus ligi neljast tuhandest majapidamisest.Ja kevadises Laane Austraalias pidavat sooja olema 39c.
Meil Eestis on olnud nadalapaevad paikselist ja kuldset sugisilma.
Katrin,lehm on nisadega ja inimese korgune loom.Katsu siis farmis mitte tabarasse olukorda jaada!Onne too leidmisel!

Anonüümne ütles ...

Tsau. Kõigepealt Õnnitlused tähtpäeva puhul ja ka uue auto ostu puhul. Mis mudel ja mis mootor teie loomakesel on? Kas õli tarbib nagu ww? Mis kütus maksab? Põnev on teie tegemistest lugeda. Olge tublid.

Anonüümne ütles ...

Kuidas selle helistamisega sinna Austraaliasse ja sealt Eestisse õieti on? Kui palju umbes maksab minut? Kui palju maksab SMS?

Anonüümne ütles ...

Muretsejatele!Kati helistas tana.Nad on sadu km.soitnud.Martinil soit paigas.Puudus telef.ja interneti levi.Homme jouavad farmide piirkonda.Loodan,et edastasin luhiinfo .Austraaljasse helistamine u .80 eek min.Nendelt meile Austraalia kaardi pealt 2,5 kuni 5 eek.SMS peaks sama olema,mis meil.Vastuvotja arvet ei tea,eks ole uue kuu arvetelt naha.Moni paev tagasi raakisime skaybis tunnikese,laps oleks nagu korval seisnud.Elame toesti imedemaailmas.

Unknown ütles ...

K2ta pakk j6udis kohale ning ootab lauanurgal uut aadressi, kuhu edasi saata. Helistan kohe, kui saan telefonisse raha juurde lisatud.

Anonüümne ütles ...

Tere

Ei saa öelda, et poleks vahva kuulda, et olukord Teil seal kontrolli all. Vaadates aknast välja sobiks ka mulle tiba soojust, kuid eks tuleb vait olla ja edasi teenida. Hanza.....Rock on selleks aastaks suhteliselt (loe väga) tugeva võistkonna komplekteerinud, seega ilmselt Kalev tänavu neile vastu ei saagi. Kalevi leegionäärid ju kloun ja narkomaan:)........Volvo näeb pildi peal igati uhke välja ja eks ta vilistab rehvi ikka ka ( olen suht veendunud)......ja mida veel legendaarne Aarne ütleks, kui kuuleks, et tema kasvandik maakera kuklapool valel poolel rooli keerab:)..............Kodanikud....pidage vastu

Tervitustega Tallinnast,

Hardi

Käta ja Hansa ütles ...

vastused küsimustele: varurehv on olemas, tungraua ja rattatõkiste kohta ei tea, pole vaadanud.

Hansa kirjutab varsti, olge orbiidil.

Kätrin juba eristab lehma laigulisest koerast.

Volvo on vist 240GL, 1983 aasta loom,mootorimaht on vist 2,3 kilovattidest pole aimugi. bensu tarbib 10 l/100km, bens maksab 1,4$ liiter, mis on siis mingi 13krooni umbes. õli ei paista Volvo söövat, üldse tundub häää masin.

meie arvutuste kohaselt peaks meilt teile helistamine olema 2,5krooni minut. aga täpselt ei tea. eks siis kui limiit otsa saab, siis näeb. sms`i hinna kohta andmed puuduvad.

Martin ütleb: "Hardi, nüüd oleme me jälle viigis (rool teisel pool)."

Anonüümne ütles ...

minu eelmisele kommentaarile lisaks: need võrsed, mida te seal istutate, on kindlasti agaavid - Austraalias tehakse ju teqilat! Või siiski?