26 aprill 2009

Pühapäeva hommik

Pühapäeva hommik. Päike paistab, temperatuur on ka meeldiv. Pannkoogid on söödud, mõnus muusika mängib, rahvas peesitab basseini ääres. Ja ikka oleme siin Laidleys. Homme jälle tööle, mina, ristitud nimega Sibula-Kats, lähen sibulafarmi ja Martin ikka Blackboy`sse sulaseks. Midagi pole muutunud. Kuhugi edasi reisida me veel ei saa, sest siin on suhteliselt sama seis nagu Eestiski, et kui sul töö on, siis hoia seda, ükskõik mis palk on. Ja ära nurise. Me ei nurisegi. Kui jälle jalad alla saab, siis vaatame seda reisimise asja ka, aga esialgu oleme naelutatud siia, tööle.

Eestlaste arv on meil muutunud, nüüdseks on meid siin juba 11. Kui ma tööl sellest rääkisin, siis arvati, et Laidleyst saab uus Eesti pealinn. Üleüldiselt on kogu meie hosteli rahvas suhteliselt kaua siin viibinud ja seetõttu on tekkimas ka juba rutiinseid traditsioone, mis mu meelest on päris naljakas ja äge ka. Ajaarvamine käib siin nädalate kaupa, ikka esmaspäevast pühapäevani. Nädala esimene pool on tavaliselt pühendatud eesrindlikule töötegemisele. Neljapäevast hakkab juba puhkepäeva ootamine pokkerimänguga pihta. Reedeti on tavaliselt pidu. Juhul kui nädala jooksul on hostelisse saabunud uusi inimesi, siis peavad nad ühe kuuni (pakiveini) ülejäänud rahvale välja tegema. Niisiis tavaliselt on pidu. Laupäev on sellevõrra vaiksem. Pühapäeviti on hommikuti pannukad ja pärastlõunal jalgpalli mängimine. Ja siis jälle esmaspäeval tööle. Mul ja Martinil lisandub traditsiooniliste tegevuste hulka loomulikult ka igaõhtune vetsude koristamine ja pühapäevane skype sessioon.

Ka koduseid traditsioone oleme järginud: munadepühal värvisime mune, loomulikult :D Ülejäänud inimesed vaatasid, et tõenäoliselt pole eestlaste peakestes kõik päris korras, kuna me ei lubanud kellelgi sibulakoori ära visata, nendega ju eriliselt hea värvida. Austraalia poodides on täiesti võimatu leida valgeid mune, aga pruunid ajasid ka asja ära, sibulakoorte vahele panime ka kohalikke värvilisi taimi lootes, et .......aga need ei andnud värvi.

Mitte nii kodustest tegevustest oleks märkimisväärne ka eelmise pühapäeva projekt nimega: Blanka õpetab meid sushit tegema. Õpetaski. Väga maitsev tuli. Emmele rahustuseks: toidumürgitust ei saanud keegi ja tegelikult me toorest kala ei kasutanudki, sest kokkuhoiu režiimil oleks see liiga suur kuluartikkel.

Aa, eile käisime kohalikus bowls club`is. Oleme siin ikka juba tükk aega mõelnud, et mis imelikku mängu need aussied oma valgetes kostüümedes mängivad. Nüüd me siis teame. Tegemist on kunstmurul keegli ja pentangi vahepealse mänguga, mida enamasti, peaaegu alati, harrastavad meesterahvad, kelle vanus on julgelt üle 60 aasta. Eile läksime mina, Martin, Elton ja Indrek asja uurima Vanakesed olid maksimaalselt entusiastlikud meid õpetama ja hiljem oli meil tükk tegemist, et me turniiril osalema ei peaks. Sürr mäng on. Seal peab siis väikseid keeglikuule veeretama märkpalli lähedale, kes kõige lähemale veeretab, on võitnud. Asja konks on selles, et need pallid on ovaalsed ja ei veere otse. No ikka maksimaalselt sürr mäng on.

Meie olümpiast ka. Selle hoog on pisut raugenud. Peamiseks põhjuseks võib pidada õnnetust Kontusega, sest maru lollilt sai ta Redback ämbliku käest varbasse hammustada ja nüüd ei tohi ega saagi sportlikust tegevusest osa võtta. Arsti juurest tugevaid antibiootikumi süste saanud, peaks see mädane varbake varsti siiski paistetuse alla võtma ja mädanemise ära lõpetama. Varsti saab ta tagasi töörindele ja ka olümpiamängudele naasta.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

elu, nagu hernes. muuseas, kolisin reedeni teile lähemale. olen eesti firmade delegatsiooniga pekingis.

tervitan,
h.

Anonüümne ütles ...

Jengel ja Marion kolivad ka teile lähemale. 2. mail maanduvad Melbourne´is.
Isalikult Tartust

Anett Suits ütles ...

Te olete ikka tõsised aktivistid:) lahedad lood! Tervitused kõigile ja Kontuse varbale pai;)

Käta ja Hansa ütles ...

to h.: võiks mõnipäev näiteks Tais kokku saada ?

Anonüümne ütles ...

Mida H Pekingis teeb?
Vastus peitub ühes ametlikus uudises, mille alljärgnevalt teile edasi saadan.
Isalikult Tartust

Eesti ettevõtjad Pekingis
27.-30. aprillini toimuvad Hiinas (Pekingis ja Shanghais) Eesti ja Hiina ettevõtjate äri- ja koostöövõimaluste arutamiseks Tartu Teaduspargi ja Tsinghua Ülikooli tehnoloogiasiirde keskuse korraldatud kontaktüritused. Kontaktüritustel kohtuvad Eesti firmad Hiina ettevõtjatega. Avaüritusel osalesid ka Hiina kõrged valitsusametnikud ja Eesti suursaadik Hiinas hr Andres Unga.
„Loodame, et visiidi tulemusena leiavad osalevad ettevõtjad Hiinast koostööpartnereid ja täiendavaid ärivõimalusi”, sõnas delegatsiooni juht, Tartu Teaduspargi arendusdirektor Sven Illing.
„Külastasime täna Pekingis Hiina tugevaimat tehnikaülikooli ja juhtivat teadusparki, lisaks toimusid ka eelnevalt kokkulepitud kohtumised ettevõtjate vahel. Mul on hea meel, et oleme leidnud endale Hiinas head partnerid, kelle abil saame pakkuda Eesti firmadele tuge Hiina turul. Hiina majanduskasvuks prognoositakse tänavu 6,5% ning nad kavandavad viia oma majanduse innovatsioonipõhiseks, nagu meile ühel kohtumisel tutvustati. Ma arvan, et paljudel Eesti firmadel tasub uurida Hiina võimalusi, kuid samas ei tohi unustada võimalikke riske“, lisas ta.
Riin Ehin, Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse AS juhataja ja Eesti Biotehnoloogia Liidu juhatuse liige, pidas visiiti oluliseks: „Täna alanud kontaktürituste käigus kohtume mitmete ettevõtete ja organisatsioonidega, kellega loodame jõuda koostööni vähiuuringute läbiviimisel ja uute ravimite väljatöötamisel. Koostöö Aasia suunal on hetkel väga aktuaalne teema ka Eesti Biotehnoloogia Liidu jaoks – järgmisel aastal kavatseme ühisstendiga tutvustada Eesti biotehnoloogia sektori ettevõtete tugevaid külgi Shanghais toimuval suurüritusel – World Expo Shanghai 2010.”
„Hiina on sobiv koht masstootmise korraldamiseks ja toodete müügiks. Suurima rahvaarvuga riigis on sidemete loomine kohapeal ainuvõimalik - riigi suuruse, kiire arengu ja rahuldamata nõudluse tõttu pole Hiina ärimeestel erilist vajadust ise välisreisidel käia“, täiendas AS Cliftoni juht Jaak Anton.
Kontaktürituse toimumist toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Eesti ettevõtjate delegatsioonis osalevad: Clifton AS, Mayeri Industries OÜ, Baltic Innovation Agency OÜ, Celecure AS, Tenteam OÜ ja Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus AS.
Delegatsiooni on eelkõige püütud kaasata Tartu Teaduspargi ja Tallinna Tehnoloogiapark Tehnopoli tehnoloogiapõhiseid asukasfirmasid. Lisaks sellele on huvilisi lisandunud ka teiste klientide ja koostööpartnerite seast. Enamikul osalevatest ettevõtetest on Eestis väljatöötatud tehnoloogia, toode või teenus, millele soovitakse leida kasutajaid või edasiarendamiseks partnereid Hiina turult.
Ärivisiidi ettevalmistamisel toetasid Teadusparki pikaajalised koostööpartnerid Pekingis - Tsinghua Ülikooli Tehnoloogiasiirde Keskus ja Coway International TechTrans Co. Ltd., kellega Teaduspargil on sõlmitud ka koostöölepingud. Tegemist on ülikooli juures asuvate organisatsioonidega, mille peamisteks tegevusaladeks on tehnoloogia-alane nõustamine ja rahvusvaheline partnerotsing. Shanghai kohtumisi aitas korraldada EASi välisesindus Shanghais.
Tartu Teaduspark (TTP) on asutatud 1992. aastal esimese teadus- ja tehnoloogiapargina Balti riikides.
TTP eesmärgiks on teadus- ja tehnoloogiamahukate ettevõtete tekke, arendamise ning tegevuse toetamine, pakkudes infrastruktuuri- ja äriarendusteenuseid.
Tehnopol on Tallinnas asuv teadus- ja tehnoloogiapark alustavatele ja kasvavatele ettevõtetele, kus täna tegutseb 150 ettevõtet.
Täiendav info:
Sven Illing, Tartu Teaduspargi arendusdirektor, sven.illing@teaduspark.ee, mobiil: +372 5251686 või GSM Hiinas: +86 15201304673.

Anonüümne ütles ...

millal teile tai sobib? ma orgunnin mõne suurema ürituse selleks ajaks. :)

soe soovitus - kolige mõnda motelli, kus hiinlased elavad ja õppige nende keel ära. siis on tulevikus lihtsam maailmas asju ajada.

tervitused,
h.

Anonüümne ütles ...

Martin! Palju õnne ja ilusaid reisielamusi!
Isalikult Tartust ja Merike
P.S. Me saame ka nüüd skaipida.

Anonüümne ütles ...

Kallis poeg!
Palju õnne esimese tõsiseltvõetava juubeli puhul!
ema

piiiia ütles ...

Martin! Palju õnne! xoxox

Anonüümne ütles ...

õnn!

o.e.h.

Anonüümne ütles ...

Tere Martin, tere Kätrin!

Marion ja Jengel on õnnelikult Melbourni jõudnud. Juba saime nendega ka skype`ida. Kuidas teiega ühendust saab? Milliste nimede järgi otsida? Proovisime küll Martini küll Kätrini nimega, aga ei leidnud midagi :-( Või saab ainult telefoninumbritele helistada?
Olge tublid!

Merike

hansa ütles ...

Aitüma palavate õnnesoovide eest !

Nii. Kasutame põhiliselt Käti skype`i : katrinroosileht

Minul on martin.hanson3

See on vinge, et Marion ja Jengel ka ilusasti pika lennu vastu pidasid :) Tõsi, Melbourne`is on vist päris külmavõitu juba, sest meil algas siin teatavasti sügis. Soojem on põhjapool.

Tervitused