12 aprill 2009

oh jah Laidley!

Nüüd lisaks meile Martiniga ja kolmele Eesti poisile, kel meri põlvini, on Laidleys veel kaks kodumaalt pärit paarikest. Kokku teeb see siis tervelt 9 Eestlast. Nalja on igal juhul saanud ja varasemalt koduigatsuse uss on tänu neile ka põuest välja läinud.
Näiteks praegusel ajahetkel on meil käsil äärmiselt oluline üritus: olümpia. Tegemist on siis kuuevõistlusega: male, ping pong, piljard, kabe, basseinis läbi viidav viismiinus (korvpall) ja pokker. Esimese ala turniir sai eile õhtul suursuguselt maha peetud. Males sai võidu härra Kontus. Meie pere esindajale Hansonile jäi kätte paraku kuues koht. Morjendada endid me ei lase ja ikka võidukalt edasi. Auhinnad on ju magusad. Olümpia osavõtutasu oli pakivein (4,4l) ja 6dollarit, millest peaks siis pjedestaalile saajatele jagunema meeldivad preemiad. I koht - 2veini + oma vein tagasi + kast õlut, II koht - 1vein + oma vein tagasi, III koht saab lihtsalt oma veini tagasi. Vot selline olümpia. Mina küll asjast ise osa ei võta, aga mul on au olla peakohtunik, fotograaf ja loomulikult Martini tulihingeline fänn. Pärast esimest olümpiapäeva oli väike lõõgastumise moment ka, mis algas päeva kokkuvõttetest ja lõppes Hansoni laual tantsuga ja juba traditsiooniks saanud itaaliakeelse serenaadi lauluga kellegi magava hinge ukse taga.



Tööst ka. Ei saa ikka kuidagi moodi sellest mööda vaadata.
Nii, Martinil läks kohe tagasi tulles väga hästi, sest juba järgmisest päevast töötas ta taas Blackboy Ridges sulasena. Vabu päevi on olnud täpselt üks, seega tema on see raha koju tooja. Mul on pisut teisiti läinud. Alguses pidin ootama, sest lubatud sibulafarm olevat puhkusel. Ootasin. Ja ikka mitte midagi ei paistnud tulevat, olin tuhandete eestlastele sarnaselt töötu. Siis tuli ks veider pakkumine: maisi korjama. Why not, mõtlesin. Katsun nüüd seda sürrealistliku tööd kirjeldada. Tööpäev hakkas kell 3öösel. Mina ja Enn (eestlane) sõitsime kottpimedas veel pimedamana tunduvale põllule, kus maisitaimed olid umbes kolme meetri kõrgused ja sääl anti meile kõhuranitsad ja suunati õigesse vahesse maisi korjama. Endiselt oli täitsa-täitsa pime. Peas olid meil kaevurilambid ja silme ees ülitihe maisipõld, kus vaovahes edasi liikumiseks pidi taimi murdma ja jalgu sopast välja tõmbama. Mul oli päris hirmus ka, sest kõik see tundus nagu õudusfilmi misanstseen. Ja loomulikult suutsin ma ära eksida. Ühel hetkel avastasin, et ma ei kuule Ennu krabistamist ja muidugi oma lambikesega ringi vaadates ei näinud ma kusagil mingit valgustäpikest. Hüüdsin teda, aga ei midagi. Täpselt sel momendil, kui mul hakkas paanika tulema kuulsin, et Enn otsib mind. Ja niimoodi sain ma õnnelikult põllult taas välja. Tegemist oli tööga, kus makstakse koguse pealt, ehk siis nii palju kui teed niipalju saad tasu ka. Ma polnudki kõige lootusetum, tegelikult hakkas mu teisel tööpäeval asi täitsa lippama. kuid õnneks siiski jäi see mu viimaseks päevaks maisi korjamas. Nüüd olen taas tagasi sibulafarmis ja ei mingit põnevust või äraeksimisi, litsalt panen jälle taimedele identifitseerivaid silte külge, et jah tegemist on rohelise sibulaga.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Olümpia lõpus läheb Hanza kulmude peal ikkagi lauale tantsima:)


HdH

Anett Suits ütles ...

Nii põnev elu teil:) tule või ise Laidleysse:D Kallid teile ja muidugi Kontuse kambale:) Eesti lipp lehvib ikka vääääga kõrgel

Anonüümne ütles ...

Hea, et teil hästi läheb ja et on lõbus.
Meie majas siin keset linna (teate seda maja küll) lähevad kõikide palgad kärpimisele. Vist kümnendiku võrra. Ametlikult teatatakse reedel. Aga hea veel, et suuremat koondamist ei ole oodata.
Isalikult Tartust

Lõpetuseks teile ametlikku uudist ka:
Nr 83-E
16. aprill 2009
Välisminister sõidab ametlikule visiidile Uus-Meremaale ja Austraaliasse
16.-18. aprillil viibib välisminister Urmas Paet ametlikul visiidil Uus-Meremaal. Tegemist on Eesti välisministri esimese ametliku visiidiga Uus-Meremaale. Kavas on kohtumine Uus-Meremaa välisministri Murray McCullyga. Samuti esineb välisminister Paet Balti julgeoleku teemalise ettekandega Uus-Meremaa Välispoliitika Instituudis.
Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti ja Uus-Meremaa vahelised suhted head, kuid koostöö aktiivsemaks ja tihedamaks muutmisel on veel palju teha. „Arutame Uus-Meremaa kolleegiga majandus ja haridus- ning teaduskoostöö tihendamise võimalusi,” ütles välisminister Paet. Samuti tulevad kõne alla regionaalsed arengud, Euroopa Liidu ja Uus-Meremaa suhted, olukord Afganistanis ja Pakistanis ning Kaugu-Aasia ja Vaikse ookeani basseinis. Peatutakse ka energiajulgeoleku ja kliima soojenemise temaatikaga seonduval.
18.-21. aprillil viibib välisminister Urmas Paet ametlikul visiidil Austraalias. Kavas on kohtumised Austraalia föderaalvalitsuse välisministri Stephen Smithi, Lääne-Austraalia kuberneri Kenneth Comninos Michaeli ja Lääne-Austraalia peaministri Colin Barnettiga. Veel on kavas kohtumised Eesti kogukonna esindajatega Austraalias.
Kohtumistel Austraalia esindajatega tuleb kõne alla kahepoolsete suhete areng ning koostöö tihendamine poliitika, majanduse, kaubanduse, kultuuri ja hariduse valdkonnas. Välisminister Urmas Paeti sõnul on Austraalia eestlaste seas populaarne sihtriik nii reisimiseks kui töötamiseks ning riikidevahelised suhted on igati head. „Loodame, et Eesti ja Austraalia kahepoolseid majandussuhted tihenevad veelgi ja saame peagi laiendada ka riikidevahelist lepingulist baasi ning turismikontakte,” ütles Paet. Samuti peatutakse kohtumistel regionaalsete arengutega seonduvatel küsimustel, kõneldakse Austraalia ja Euroopa Liidu koostööst, transsatlantilistest suhetest, Austraalia suhetest Hiina, Jaapani, ning Korea poolsaare riikidega. Räägitakse ka ülemaailmsest majanduskriisist ja G20 rollist selle ületamisel. Kõne alla tulevad samuti terrorismivastase võitluse, tuumarelvistutamise ja leviku piiramise ning keskkonna- ja kliimaprobleemidega seonduvad teemad. Veel peatutakse olukorral Lähis-Idas, Afganistanis, Pakistanis, Põhja-Koreas ja Birmas/Myanmaris.
Visiitide käigus on samuti kavas avada Eesti aukonsulaat Uus-Meremaal Wellingtonis ja aukonsulaadid Austraalias Perthis ning uuel aadressil Sydneys.
VÄLISMINISTEERIUMI PRESSITALITUS

Anonüümne ütles ...

tahaks olümpia tulemusi head võitlejad:)


aitäh

HdH