07 märts 2009

viimane sutsakas Laidley`s.

Reede.

Tulin just järjekordselt spa sessioonilt. Olin ja olen endiselt peaaegu et üksi hostelis. Siis mõtlesin, et võtaks Anette videokogust ühe filmi ja oleks mõnusalt reede õhtul hoopis lebos, kuigi tavaliselt on siin sellel ajal juba ülemeelikum peofaas olnud. Aga filmi võtma minnes läks hoopis niimoodi, et küsimusele, kas ma vanni tahan jaatavalt vastates jäigi roosamanna filmi vaatamine järgmisele korrale, läksin hoopis klaasikese veini ja Eesti Naise`ga mullivanni mõnulema.

Täna läksid paljud meie hullumajast ära, kes edasi rändama, kes täitsa koju tagasi ja allesjäänud seltskond läks pea et kogu koosseisus kohalikku rodeod vaatama. Kuna mul õnnestus külmkapi koristamisega endale palavaik võita, otsustasin, et seekordse massipsühhoosiga kaasa ei lähe. Tarvilik oleks end hoopis ravida. Ja nüüd ma siin laman, vanniroosa, väsinud aga õnnelik. No õnnelikkuseks on mitmeidki põhjuseid: täna oli mu viimane tööpäev. Järgmised kolm nädalat ei tööle ja jah puhkusele, sest Uus-Meremaa ootab meid juba varsti-varsti oma täies hiilguses. Ega seal sibulate vahel olles hakkas ikka aju hallollus ära kaduma küll. Sellele vaatamata, et töö ei ole loodud inimesele ja et see alati nii vastik on, oli mul täna päris äge päev. Töökaslased tegid mulle ärasaatmispeo. Tuunikala korvikesed, rohkelt häid reisisoove ja kingituseks koti täis ülihäid kohalikke iirisekomme. Võttis ikka härdaks küll. Tavaliselt on põhilises huviorbiidil olnud ikka meie tubli Martin, aga seekord sain ka mina oma kiidusõnad.

Laupäev.

Täna on reisi ettevalmistuste päev: pesu pesemine, pakkimine, info kogumine, bussi-, rongi- ja lennukiaegade ülekontrollimine ja muude meeldivate ärevust tekitavate asjade orgunnimine.

Infoks veel niipalju, et tõenäoliselt ei tule meie reisijuttudesse järgmisel kolmel nädalal lisa, sest Uus-Meremaale me oma arvutit kaasa ei võta ja internetipunktides ka tihti viibima ei hakka. Niiet täna ja homme sab veel skypes suhelda. Ja muretsejatele veel infot, et Uus-Meremaal ei ole ühtegi mürgist ussi ega ämblikku. vot.


viimase aja foto ülevaade ka:



pühapäeva hommik



uue fotoka proov vol.1
mina


vaade Laidley`le


maja taga


konn


uue fotoka proov vol.3


rodeo, kus Martin eile käis


5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ilusat reisi!
Uus fotokas on piltide järgi otsustades hea küll, eriti veel siis, kui see rodeo pilt on meelega selline dünaamikaefektiga tehtud.
Isalikult Tartust

laura ütles ...

pai teile!

KRISTINA LIBE ütles ...

jah! kallid sõbrad! Ilusat äraolemist teile.ja vastupidiselt teie algavale puhkusele, asun mina taaskord tööle. Oranges, aga korjan õunu, sest apelsine siin ei ole...
Kuulmiseni siis kolme nädala pärast. seniks head, ja ka teravat silma ning head kätt hääde piltide tegemiseks! kalli

kriisha

Anonüümne ütles ...

terve öö on ilmselt uduvihma sadanud, sest hommikuks oli kõik kaetud ühtlase ca poolesentimeetrise jääkihiga. libe ja ohtlik. purikad on meetrised+ ja ajalehes näitas esimeste kevadlillede pilte.

kevad on kätte jõudmas.

head uut meremaad!

tervitused,
h.

Anonüümne ütles ...

Kirderannikule ärge lennake.
Isalikult Tartust

Austraalia võimud sulgesid rannad hiiglasliku naftareostuse tõttu
14.03.2009 11:20
Kohalikud võimud pidid riigi kirdeosa tabanud hiiglasliku naftareostuse tõttu mitmed turistide seas populaarsed rannad sulgema.
Hinnanguliselt 60 kilomeetrine rannariba on kaetud õlilaiguga, mis pärineb Hong Kongis registreeritud ammooniumsalpeetrit vedavalt kaubalaevalt, teatas BBC News.
Kolmapäeval troopilise tsükloni Hamish küüsi sattunud Pacific Adventureilt voolas välja 230 tonni naftat. Esialgu teatati, et see kogus on tunduvalt väiksem - 20-30 tonni.
Lisaks kukkus pardalt merre ka 31 ammooniumsalpeetri mahutit. Ainet kasutatakse väetiste tootmiseks ja seetõttu kujutab laadung suurt ohtu loodusele. Katastroofi vältimiseks teevad võimud jõupingutusi nende mahutite leidmiseks.
Laeva omanikfirmat Swire Shippingut võib oodata 1,5 miljoni Austraalia dollari suurune rahatrahv.
Queenslandi osariigi kuberneri hinnangul on tegemist riigi kirdeosa ühe suurima looduskatastroofiga, mistõttu on osa kirderannikust kuulutatud kriisipiirkonnaks.