16 mai 2009

laupäev

Kuna täna on meil mõlemal vaba päev, siis tuiasime Kätiga küla vahel ringi ja ajasime kokku riideid ja aksessuaare tänaõhtuse kostüümidraama tarvis. Sellest kirjutab lähemalt vast järgmine kord..

Peale mõnusat Gold Coasti külastust oleme taaskord sukeldunud töörutiini. Kätil ikka sama jama - puhastab ja pakib rohelist sibulat. Ta on seal nii kaua juba olnud, et ühel päeval pidi olema teistele seljakottidele natšalnikuks. Ka minul on endiselt leivaisaks sama farm. Ainult, et töö on nüüd uus. Nimelt tegelen praegu virsikupuude pügamisega. Töö on üsnagi füüsiline ja lisaks peab olema ka kiire, sest enam ei ole meil tunnipalk, nüüd teenime iga pügatud puu pealt kindla summa. Algselt oli see summa väga väike ja puud hästi suured nii, et hakkasime kahtlema, kas seda ikka mõtet teha on. Peale väikest survet farmerile ta seda hinda ka õnneks tõstis. Töö ise on selline, et töötame kolmekesi tiimis, üks pügab latvu, mina keskel ja kolmas võtab kõige madalamal olevad oksad. Päevas keskmiselt sada puud üritame ära pügada. Kuna meie tiim koosneb ainult eestlastest, siis moraali hoidmiseks heiskame igal hommikul koduvabariigi lipu oma töömasina külge. Ikka nii, et lipp lehvib üle puu latvade.

Mis veel.. Kuna farmitööst on tegelikult juba ammu villand, siis peame ikka aeg-ajalt plaane, et mida huvitavat teha võiks. Siis on, millest tööl olles unistada. Ühesõnaga, suuri plaane pole, aga väike, kuid kindel plaan on minna kusagile teatrisse, et toita oma kultuurivajadusi. Brisbis saab kaeda La Traviatat, ehk läheme sinna..

Üks asi veel. Inimesed ei saa kuidagi olla ilma traditsioonideta. Meil on siin hosteli rahvaga igapühapäevane traditsioon pidada maha jalgpallilahing - Eesti vs. Maailmameeskond. Olles enne korduvalt lüüa saanud, suutis Eesti koondis eelmisel pühapäeval oma kauaoodatud esimese võiduni. Teatud mööndused seal küll olid, aga las ta jääb.. võit on võit.

Ning last, but not least kuramuse külmaks on läinud siin õhtuti ja hommikuti. Ostsime loomulikult väikese puhuri. Vähemalt toas on soe.

Lõppu veel väike galerii mõõdunud nädala väljasõidust rohelusse. Külastasime Wivenhoe dammi, kust kogu siinne ümbruskond oma joogivee ammutab. Lõbus oli.





2 kommentaari:

piiiia ütles ...

ubeen mitmekorruseline auto!

Anonüümne ütles ...

ikka välismaa värk - mitmekordsed autod ja milline moooootor, paistab korralik loom.
loodame, et pikne ei löö sinna masti.
marek